نماد سایت از نو شروع کن!

علامت خشونت خانگی چیست؟ نحوه کمک به این افراد

علامت خشونت علیه زنان

بر خلاف باور عموم، علامت خشونت خانگی علیه زنان همیشه بارز و مشخص نیست. در واقع در کنار آسیب های فیزیکی به افراد، خشونت خانگی به معنای به دست گرفتن کنترل ذهن و احساسات شخص نیز می باشد. تجربه خشونت می‌تواند احساس ترس و گیجی را در شما ایجاد کند. شما ممکن علت اصلی بسیاری  اقدامات شریک زندگی خود را نتوانید به خوبی درک کنید.

معمولا نمود فیزیکی خشونت خانگی در ابتدا رخ نمی‌دهد؛ بلکه می تواند به مرور زمان شکل های مختلفی به خود بگیرید و به صورت تدریجی پیشرفت کند. ممکن است در ابتدا رفتارهای عجیب و متفاوت، به ندرت رخ دهند.

 یک دلیل عجیب برای دور نگه داشتن شما از دوستان و خانواده‌تان، نمود اولیه رفتارهای پرخطر بعدی است. زمانی که ارتباط شما با دیگران قطع شد، خشونت نیز شدیدتر می شود؛ یعنی درست زمانی که احساس می کنید در دام افتاده‌اید و تنهایید.

علامت خشونت خانگی علیه زنان: نشانه‌های بد رفتاری

اگر از شریک زندگی خود می ترسید، باید این احساس و نشانه را جدی بگیرید. شما ممکن است از بیان افکار خود، مطرح کردن موضوعات خاص و یا حتی نه گفتن به رابطه جنسی، بترسید. صرف نظر از دلیل چنین احساسی، ترس جایی در یک رابطه عاطفی سالم ندارد. اگر احساس می کنید که مورد سوءاستفاده قرار گرفته‌اید، به احتمال زیاد احساس شما درست است و باید در این خصوص درخواست کمک کنید.

 همچنین نشانه هایی در رفتار همسر یا پارتنر وجود دارد که می توانند به عنوان علامت خشونت خانگی و زنگ هشدار در نظر گرفته شوند. این نشان ها عبارتند از:

شریک زندگیتان قلدری می‌کند، شما را تهدید یا کنترل می‌کند:

از نظر مالی شما را کنترل کرده یا از شما سو استفاده می کند:

شریک شما ارتباطات‌تان را محدود می‌کند و اجازه دیدن خانواده و دوستانتان را نمی‌دهد:

همسرتان با شما بدرفتاری فیزیکی دارد:

همسرتان از نظر جنسی شما را آزار می‌دهد:

سوءاستفاده‌گران را با چه علایمی تشخیص دهیم؟

خشونت علیه زنان می تواند شکل های مختلفی داشته باشد اما نشانه هایی وجود دارند که بر اساس آن ها می توانید تشخیص دهید که آیا تحت خشونت خانگی قرار گرفته اید یا خیر. توجه داشته باشید که این نشانه ها می توانند متغیر باشند و  حتی نشانه هایی کاملا متفاوت با آنچه که در لیست آورده شده است را تجربه کنید. نشانه ها عبارتند از:

علامت خشونت خانگی علیه زنان: نشان دادن نشانه‌های ترس

افرادی که تحت خشونت خانگی قرار می گیرند، ممکن است به هنگام دوری از فرد سو استفاده‌گر دچار اضطراب شده و یا عصبی شوند. این افراد ممکن است برای جلب رضایت شریک زندگی خود، بیش از حد مضطرب به نظر برسند.

فرزندان این افراد نیز در حضور فرد سو استفاده گر دچار احساس وحشت می شوند و تلاش می کنند تا دست از پا خطا نکنند. قربانیان معمولا در خصوص رفتارهای فرد سو استفاده‌گر صحبت نمی کنند، او را فردی بد اخلاق یا زود جوش معرفی می کنند. آن ها ممکن است اعلام کنند سو استفاده‌گر در صورت مصرف مواد و یا الکل دچار بد اخلاقی و خشونت می شود.

گاهی اوقات، ترس قربانی از تجربه خشونت خانگی به قدری شدید است که بر روی قدرت تصمیم گیری و حتی محافظت از خود و فرزندان تاثیر می‌گذارد و وی را دچار نوعی بی حسی می‌کند. زمانی که ترس شدت بگیرد، این افراد ممکن است حتی پیشنهاد کمک از سوی دوستان، خانواده و حتی ارائه دهندگان خدمات تخصصی را نیز رد کنند.

نشانه‌های تشخیص قربانیان خشونت خانگی

بهتر است نسبت به نشانه‌های زیر حساس باشید:

آیا این نشانه ها در مردان متفاوت است؟

نشانه‌های نام برده شده میان مردان و زنان در بیشتر مواقع، یکسان هستند. سو استفاده گران مرد و زن می توانند هم به صورت کلامی و هم به صورت احساسی (مانند برداشت کلیدها، داروها و سایر موارد مورد نیاز) شریک خود را مورد آزار قرار دهند. این افراد ممکن است به صورت مداوم در جمع یا شبکه های اجتماعی شریک خود را تحقیر کنند.

 سو استفاده می تواند شکل فیزیکی نیز داشته باشد. برای جبران تفاوت قدرت بدنی میان مردان و زنان، ممکن است سو استفاده‌گران در خواب به شما حمله کنند. حمله این افراد می‌تواند ناگهانی باشد یا با کمک اسلحه  و سایر وسایل به سراغ شما بیایند. این افراد همچنین ممکن است کودکان و حیوانات خانگی شما را تحت آزار قرار دهند.

اگر تحت خشونت خانگی قرار گرفتیم، چه کار کنیم؟

در ابتدا باید بدانید که شما لیاقت یک زندگی بهتر را دارد و قرار گرفتن در موقعیت فعلی، تقصیر شما نیست. اگر در شرایط اضطراری هستید، می توانید با دستگاه های ذیربط، پلیس و اورژانس های اجتماعی تماس بگیرید.

تصمیم گرفتن در خصوص ترک رابطه و یا ماندن دشوار است. بنابراین می توانید با پلیس تماس بگیرید. برای این کار می توانید از خانه یکی از دوستان خود و یا جایی که احساس امنیت می کنید، تماس برقرار کنید. همچنین توجه داشته باشید که می توانید از دوستان، اعضای خانواده، همسایه ها، پزشک و یا جامعه معنوی خود در این راه کمک بخواهید.

همچنین یک برنامه فرار اضطراری برای خود طراحی کنید. برای انجام این کار، نکات زیر را رعایت کنید:

برای اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله راه های مقابله با خشونت خانگی را مطالعه نمایید.

اگر فکر می کنیم شخصی مورد سوء استفاده قرار گرفته است، چه باید کنیم؟

ممکن است با دیدن برخی از نشان های ذکر شده در ابتدای این مقاله، در خصوص موقعیت خطرناک دوست، همکار یا یکی از اعضای خانواده خود شک کرده باشید. اگر علامت خشونت خانگی وجود دارد که شک شما را تقویت می کند، باید آن را جدی بگیرید؛ چرا که ممکن است جان عزیز شما در خطر باشد. زمانی که با آن فرد صحبت می‌کنید، می توانید موارد زیر را در نظر داشته باشید:

خروج از نسخه موبایل