سم زدایی بدن چیست؟ سم زدایی مواد مخدر در منزل یا کلینیک؟

سم زدایی

سم زدایی چیست؟

سم زدایی فرآیندی است که به بدن اجازه می‌دهد تا مواد مخدر درون خود را پاکسازی کند. هدف از سم زدایی بدن، مدیریت ایمن علائم ترک اعتیاد در زمانی است که یک فرد مصرف مواد مخدر یا نوشیدنی الکلی را متوقف می‌کند. در این راهنما می‌خواهیم بدانیم سم زدایی بدن چیست و چه روش‌هایی برای آن وجود دارد.

البته هر شخصی تجربه متفاوتی از سم زدایی از بدن تجربه خواهد کرد. به طور کلی نوع مواد مخدر و مدت زمان مصرف آن، در این نوع روش درمانی تاثیرگذار خواهد بود.

در اکثر مواد مخدرها، ممکن است که علائم ترک چندین روز یا حتی چندین ماه ادامه داشته باشد. مدت زمان علائم به فاکتورهای بسیاری بستگی دارد که در زیر به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • نوع ماده‌ای که مصرف کننده به آن اعتیاد دارد
  • مدت زمانی که اعتیاد طول کشیده است
  • شدت اعتیاد
  • روش مصرف (از راه بینی کشیدن، کشیدن، تزریق، خوردن)
  • میزان موادی که مصرف کننده در هر بار مصرف می‌کند
  • سابقه خانوادگی
  • ترکیب ژنتیک
  • وضعیت پزشکی
  • جنبه‌های سلامت روانی

با شخصی که بتواند شما را در پیداکردن یک مرکز پزشکی سم زدایی کمک کند، صحبت کنید.

آیا سم زدایی در منزل ممکن است؟

پاکسازی و سم زدایی از بدن در خانه می‌تواند مرگبار باشد. ترک اعتیاد بدون مقدمه و نظارت پزشکی، می‌تواند به مشکلات جدی مانند کم‌آبی شدید و تشنج منجر شود. بنابراین بهتر است که از سم زدایی در کمپ اعتیاد استفاده کنید.

پاکسازی سموم بدن شامل روش‌های مختلف سرپایی و بستری می‌باشد که به جلوگیری از عوارض خطرناک کمک می‌کند. افرادی که اعتیاد شدید دارند، باید در بیمارستان بستری شوند، چرا که ترک اعتیاد می‌تواند مرگبار باشد. روند حذف سم به صورت بستری در بیمارستان شامل پشتیبانی و نظارت 24 ساعته خواهد بود.

حتما بخونید
تست روانشناسی اعتیاد به الکل و مواد مخدر

درمان سم زدایی بدن

نیاز به پاکسازی سموم بدن در هر شخصی متفاوت است. روند حذف سم مواد مخدر به افراد معتاد کمک می‌کند تا تحت درمان شخصی قرار بگیرند. در اکثر اوقات روش سم زدایی بدن شامل 3 مرحله است:

1- ارزیابی

سم زدایی

تیم پزشکی مشکلات جسمی و روحی بیماران را بررسی می‌کند. پزشکان با استفاده از آزمایش‌های خون، دوز مواد مخدر داخل سیستم بدن بیمار را اندازه گیری می‌کنند. این کار به تعیین میزان داروهای موردنیاز بیمار کمک می‌کند.

همچنین اطلاعات جامعی از تاریخچه دارو و موارد پزشکی و روانپزشکی موجود است. این اطلاعات، اساس برنامه درمانی طولانی مدت بیمار را تنظیم می‌کند.

2- متعادل سازی

سم زدایی

مرحله بعدی ایجاد ثبات در بیمار با درمان پزشکی و روانشناختی است. هدف از ثبات، جلوگیری از هر نوع آسیب به بیمار است. همچنین پزشکان می‌توانند برای جلوگیری از عوارض و کاهش علائم ترک، داروهای ترک اعتیاد تجویز کنند.

3- آماده‌سازی ورود به درمان

سم زدایی

مرحله پایانی سم زدایی بدن، آماده سازی برای یک برنامه درمانی است. پزشکان، بیماران خود را با روند درمان و آنچه انتظار دارند، آشنا می‌کنند. توانبخشی بیماران بستری، بهترین شانس موفقیت پس از درمان سم زدایی را ارائه می‌دهد.

آشنایی با عوارض سم زدایی

فرآیند پاکسازی سم می‌تواند دردناک و خطرناک باشد. به همین دلیل پاکسازی سموم بدن به صورت پزشکی بسیار مهم است. این روش درمانی با نظارت پزشکی اجازه دفع سموم بدن در یک محیط امن و راحت را به بیماران می‌دهد. البته میزان نظارت در بخش توانبخشی در بیماران بستری و سرپایی متفاوت است.

نظارت پزشکی بر فرآیند حذف سم، از عوارض خطرناک ترک مواد مخدر و نوشیدنی‌های الکلی جلوگیری می‌کند.

با این که سم زدایی پزشکی علائم ترک را محدود می‌کند ، اما برخی از این علائم اجتناب ناپذیر هستند. تعدادی از رایج‌ترین عوارض جانبی که ممکن است فرد را درگیر کند عبارتند از:

  • عصبانیت یا اضطراب
  • بی‌خوابی
  • حالت تهوع
  • درد بدن
  • نوسانات خلقی
  • خواب ضعیف
  • مشکل در تمرکز کردن
حتما بخونید
لیست کامل کمپ های ترک اعتیاد تهران (+آدرس و تلفن)

سم زدایی از بدن در دوران بارداری

یک زن باردار به خاطر کودک خود انگیزه‌ی قدرتمندی برای ترک مواد مخدر دارد. نوشیدن الکل یا مصرف مواد مخدر در دوران بارداری نه تنها فقط به مادر، بلکه به کودک متولد نشده نیز آسیب می‌رساند؛ زیرا این مواد از جفت به نوزاد منتقل می‌شوند. سم زدایی خون، مخصوصا اگر بدون مقدمه انجام گردد، می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی در کودک متولد نشده مانند زایمان زودرس یا ناراحتی شدید جنینی شود.

حذف سموم با نظارت پزشکی، یک ضرورت کامل برای زنان باردار است؛ چرا که علائم ترک مخصوصا برای جنین آسیب زا است. هدف از سم زدایی زنان باردار، جلوگیری از عود و مدیریت درد است.

متخصصین این حوزه می‌توانند با معالجه زنان باردار، نوزادان را ایمن و سالم نگه دارند. پزشکان اکثر اوقات داروهایی را برای ثبات زنان باردار در این روش درمانی تجویز می‌کنند. حذف بدن از سموم الکل و مواد افیونی به طور معمول بیشترین خطر را برای کودک نامتولد در پی دارد.

سم زدایی در کمپ ترک اعتیاد

سم زدایی بر اساس نوع مواد مصرفی

پاکسازی سموم بدن برای گروهی از افراد بسته به داروهایی که استفاده کرده اند، سخت‌تر است. بسته به مواد، علائم ترک می‌تواند بیشتر جسمی یا روانی باشد.

به عنوان مثال، در ترک کوکائین که تاثیر روانی دارد، فرآیند سم زدایی شامل کنترل هوس مصرف در ابتدای راه و اضطراب است. در حالی که ترک الکل بیشتر شامل علائم جسمانی است که گاهی مواقع می‌تواند سبب تشنج یا مرگ شود.

روند سم زدایی اغلب شامل داروهایی است که برای کاهش علائم ترک، اثرات مواد مخدر را تقلید می‌کند. همچنین داروها ممکن است اختلالات همزمان با درمان یا ناراحتی عمومی را هدف قرار دهند.

موادی که برای سم زدایی بدن خطرناک‌ترین هستند و اغلب به تجویز دارو نیاز دارند، الکل و بنزودیازپین‌ها می‌باشند. مواد مخدری که برای این روش درمانی جزو ناراحت کننده‌ترین دسته در نظر گرفته می‌شود، مواد افیونی به ویژه هروئین است.

سم زدایی سریع و فوق سریع و خطرات

سم زدایی سریع، روشی برای حذف مواد از بدن مصرف‌کننده است که از روش معمولی سریع‌تر انجام می‌شود. طرفداران این روش اعتقاد دارند، این یک روش سریع برای خارج کردن مواد از بدن در عین پرهیز از علائم دردناک ترک است. اما در عین حال می‌تواند خطرناک و همچنین هزینه بر باشد.

در روش سریع، فرد معتاد با بیهوشی آرام می‌شود و به وی داروهایی داده می‌شود که جایگزین مواد مخدر در بدن می‌شوند. این روش در اصل برای افراد معتاد به مواد مخدر مانند هروئین و مسکن ایجاد شده است. خطرات سم زدایی سریع اغلب بیشتر از مزایای آن است.

حذف سریع سموم می‌تواند سبب مشکلات زیر شود:

  • حمله قلبی
  • پارانوما یا بدگمانی
  • افزایش دمای بدن
  • عفونت
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • تنگی نفس
  • خفگی
  • مرگ

برنامه‌های سم زدایی فوق سریع، می‌تواند چندین ساعت طول بکشد. مطابق با موسسه کلمن، تقریباً از هر 500 نفر 1 نفر در اثر درمان فوق سریع جان خود را از دست می‌دهد.

برنامه‌های مرسوم سریع حدود دو تا سه روز طول می‌کشد و خطر کمتری به همراه دارد، اما هنوز هم گران‌تر از درمان‌های معمولی است. این روش می‌تواند تا 10 هزار دلار هزینه در پی داشته باشد و عموما تحت پوشش بیمه نیست.

بیشتر افرادی که سم زدایی سریع یا فوق سریع را به پایان می‌رسانند، تداوم علائم ترک را، البته با شدت کمتر،گزارش می‌دهند. بیمارانی که روش درمانی سریع یا فوق سریع را برمی‌گزینند، خیلی کمتر به درمان خود مانند حضور در توانبخشی به صورت بستری یا سرپایی ادامه می‌دهند. به همین جهت، آنها کمتر روی جلوگیری از بازگشت، شرایط کلی بهداشت روان و برنامه زندگی کار می کنند و بنابراین احتمالا بازگشت به اعتیاد را تجربه خواهند کرد.

پاکسازی و سم زدایی بدن

زندگی پس از سم زدایی

سم زدایی تنها اولین گام از درمان اعتیاد است. این روش معمولا به خودی خود برای درمان کامل کافی نیست. افراد معتاد، به درمان روانشناختی نیز به عنوان بخشی از روند درمان خود نیاز دارند. این افراد می‌توانند این کار را با یک مشاور، گروه‌های حمایتی یا یک برنامه ترک اعتیاد در بیمارستان انجام دهند. یک مشاور اعتیاد به شما کمک خواهد کرد تا برنامه درمانی جدید خود را پیدا کنید.

پست‌های مشابه

۲ دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید

  • خدایا کمکم کن
    تیر ۱۱, ۱۴۰۰ ۳:۵۵ ب٫ظ

    آیا مرکز ترک اعتیاد زنان باهزینه پائین وزمان هفت یا۵روزه وجوددارد

    پاسخ
    • بله مرکز ترک اعتیاد مختص زنان نیز وجود دارد. برای دسترسی در گوگل عبارت «ادرس کمپ ترک اعتیاد زنان» را جستجو کنید.
      زمان ممکن هست برای مرکزی متفاوت باشه. برای اطلاع دقیق‌تر با مرکز ترک ارتباط بگیرید.
      موفق باشید.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

شانزده + شش =

فهرست