قوانین و شرایط پذیرش در کمپ ترک اعتیاد

قوانین کمپ ترک اعتیاد

متاسفانه اخیرا شاهد فعالیت غیر قانونی کمپ های ترک اعتیاد در کشور هستیم. این کمپ ها قوانین کمپ ترک را رعایت نمی کنند و باعث آسیب جدی به بیماران می شوند. نبود نظارت سازمان های مربوطه باعث افزایش این مراکز غیر مجاز شده است. در واقع این مراکز با جان بیماران بازی می‌کنند و در نهایت باعث مرگ بیمار می شوند. روزنامه حمایت پیرامون این مسئله گزارشی تهیه کرده است که در ادامه به آن می پردازیم.

معتاد بیمار است و نه مجرم

خوشبختانه با گذر زمان و فرهنگسازی در بین مردم واژه بیمار جایگزین واژه مجرم شده است. قبلا تلقی مردم از معتاد، یک انسان جنایتکار بود اما امروزه به عنوان یک بیمار که باید درمان شود تلقی می شود. با وجود تغییر نگرش در بین مردم باز هم عده ای وجود دارند که که با بیماران مانند یک جنایتکار رفتار می کنند. آنان از شیوه ی های قدیمی ترک اعتیاد مانند بستن به تخت استفاده می کنند.

مشاهده شده که برخی از این مراکز که شرایط کمپ ترک اعتیاد را ندارند و غیر مجاز هستند افراد مشکوک به مصرف مواد را به کمپ می آورند و با تهدید خانواده ها از آنها هزینه درمان را دریافت می کنند. معمولا به خانواده ها گفته می شود یا هزینه درمان را پرداخت کنید یا فرد معتاد را با دادگاه معرفی خواهیم کرد.

در این وضعیت خانواده ها به علت علاقه و محبتی که به عزیز خود دارند معمولا هزینه را پرداخت می کنند و ناخواسته به کار غیرقانونی آنها کمک می کنند. برخی از معتادان بیان داشتند که شبیه آدم ربایی و با زور آنها را مجبور به رفتن به کمپ می کنند. در ادامه راهکارهایی برای رویارویی با این افراد به شما خواهیم داد.

ترک اجباریِ قانونی

قانون اقدامات تامینی در سال 1339 تصویب شد. مفاد این قانون در مورد افرادی است که برای جامعه خطرآفرین هستند. جالب است بدانید این قانون همچنان به قوت خود باقی است. طبق ماده یک این قانون افرادی که برای جامعه خطرناک هستند با رای دادگاه دستگیر می شوند. معتادان که جزو این افراد به حساب می آیند با حکم دادگاه مجبور به بستری شدن در کمپ ترک اعتیاد می شوند. طبق این قانون می توانید از سوء استفاده افرادی که کمپ های غیرقانونی دارند جلوگیری کنید.

اگر کسی با شما تماس گرفت و شما را تهدید کرد، از او بخواهید که حکم قانونی دادگاه را به شما نشان دهد. باید بدانید که تنها قانون می تواند افراد معتاد را مجبور به بستری شدن کند. در صورت نداشتن حکم آن فرد خاطی و محکوم است. توجه داشته باشید، نهادهایی که افراد معتاد را مجبور به ترک می کنند، زیر نظر مراجع قانونی هستند و در چهارچوب قانون عمل می کنند.

قوانین مربوط به کمپ ترک اعتیاد

پس به این مراکز که شرایط کمپ ترک اعتیاد قانونی را ندارند به هیچ وجه باج ندهید. توجه به این نکته ضروری است که مرکزی که بدون حکم دادگاه به واسطه زور و اجبار اقدام به جمع آوری معتادان می کند، کاری غیر قانونی انجام می دهد و محکوم است.

جالب است بدانید در ماده دوم این قانون بیان شده است، باید مراکزی جهت جمع آوری معتادان به مواد مخدر و الکل زیر نظر دادگاه احداث شوند. در واقع اقدامات تامینی این مراکز مربوط به تدابیر اتخاذ شده از سوی دادگاه برای مجرمان خطرناک است.

نتیجه می گیریم اگر شخص معتاد به واسطه قانون و حکم دادگاه مجبور به ترک شود، جرمی صورت نمیگیرد. اما اگر توسط کمپ های غیرمجاز این اتفاق بیفتد، جرم محسوب می شود. توجه داشته باشید مراکزی که زیر نظر دادگاه اقدام به دستگیری معتادان می کنند باید مجوز از دادسرا داشته باشند. طبق این قانون مجبور کردن معتادان به ترک تنها توسط این کمپ ها امکان پذیر است.

حتما بخونید
آیا کمپ ترک اعتیاد خوب است؟ 10 تاثیر کمپ های ترک اعتیاد

مهلت قانونی برای ترک

قانونگذار به فردی که معتاد است با وجود بزهکار بودنش به او مهلت می دهد. مهلت قانونی این افراد بین یک تا دو ماه است. اگر شخص معتاد بتواند در این مدت اقدام به ترک کند، دیگر از سوی قانون تحت تعقیب قرار نمی گیرد. در راستای این قانون نهادی با عنوان تعلیق و تعقیب تاسیس شده است. وظیفه این نهاد ملغی کردن حکم تعقیب است. البته اگر مرکزی وجو داشته باشد که از طرف قانون دارای اختیاراتی باشد و مضاف بر آن خانواده فرد معتاد او را معرفی کنند، بستری شدن او با قوای قهریه امکان پذیر است.

یادآوری این نکته خالی از لطف نیست که دستگیری و اجبار معتادان بدون حکم قانونی جرم محسوب می شود. این کار برعهده ی دادگستری و نیروی انتظامی است و قابل تفویض به هیچ کس نیست. در نتیجه هیچ کس نمی تواند با شناسایی افراد در سطح شهر آنها را دستگیر کند.

آنچه لازم است کمپ داران بدانند

یکی از مهم ترین شرایط کمپ ترک اعتیاد برای بستری بیمار، رضایت شخص بیمار یا حکم دادگاه است. طبق ماده 621 قانون، اگر خانواده شخص معتاد او را به اجبار و بدون حکم دادگاه به کمپ ببرند، این کار آنها آدم ربایی محسوب می شود و مجازات دارد. خانواده ها و مسئولین کمپ ها باید توجه داشته باشند که نمی شود کسی را بدون حکم قضایی وادار به ترک مواد مخدر کرد. هرچند هدف خانواده ها از این کار نجات و ترک شخص بیمار است اما بدون طی کردن مراحل قانونی امکان پذیر نیست.

مسئولین کمپ ها  اگر با خانواده هایی مواجه شدند که بیمار را به اجبار به کمپ آورده اند باید طبق چهارچوب قانون عمل کنند. آنها می توانند با تماس با  نیروی انتظامی که ضابط دادگستری به حساب می آید، اقدام به دستگیری شخص معتاد کنند.

کمپ ها اگر با چنین وضعیتی مواجه شدند، یعنی خانواده‌ای، فرد معتادی را به آنها معرفی کرد، باید درچارچوب قانون با نیروی انتظامی تماس بگیرند و نیروی انتظامی هم به عنوان ضابط دادگستری مداخله و فرد را دستگیر می کند.

طبق نظر قانون گذار، اگر کسی مواد مخدر را ترک نکند تحت تعقیب قرار گرفته و پس از دستگیری زندانی می شود. پس از زندانی شدن بیمار، اقدامات لازم نسبت به ترک اعتیاد شخص صورت می گیرد. این قانون برای تمام افراد معتاد اعم از زن و مرد یکسان است. توجه داشته باشید که هر گونه آزار و اذیت و شکنجه جرم است.

طبق ماده قانون واحده مربوط به حمایت از حقوق شهروندان، که منشأ آن اصل سی و هفت و سی و هشت قانون اساسی است، اقدام به هرگونه عملی که شکنجه، آزار و اذیت یا ضرب و جرح به آن اطلاق شود جرم محسوب می شود و به تبع آن مجازات دارد.

در نتیجه این اعمال به هیچ وجه قانونی نیستند. اگر کمپی چنین کارهایی را انجام دهد و در دادگاه نیز اثبات شود، تمام مسئولین آن کمپ تحت تعقیب کیفری قرار می گیرند و مجازاتی همچون جریمه نقدی، حبس و دیه شامل حال آنان می شود. همانطور که می دانید هدف از تشکیل کمپ های ترک اعتیاد جلوگیری از آسیب های بیشتر مواد مخدر به افراد و جامعه است. اگر در این مراکز اقدام به شکنجه ی بیماران شود در واقع معضلی به دیگر معضلات اعتیاد اضافه خواهد شد.

حتما بخونید
سم زدایی بدن چیست؟ سم زدایی مواد مخدر در منزل یا کلینیک؟

مدت زمان نگهداری افراد در کمپ چقدر است؟

برای پاسخ به این سوال نمی توان عدد دقیقی را بیان کرد. اما به طور کلی تا زمانی که وضعیت شخص در حالت خطرناک قرار دارد باید در کمپ بماند. شاید از نظر پزشک، شخصی طی 21 روز بهبود یابد. طبق قانون اقدامات تامینی نگاه داشتن بیمار خطرناک در کمپ مدت زمان خاصی ندارد. اگر شخص معتاد با حکم قضایی وارد کمپ شده است به هیچ وجه نمی تواند خودسرانه کمپ را ترک کند.

اما اگر شخص معتاد با اختیار خود وارد کمپ ترک اعتیاد شده است و اصطلاحه خود معرف است، هر زمان که بخواهد می تواند از کمپ بیرون بیاید. باید توجه داشته باشید که مسئول کمپ بانوان باید زن باشد. ارتباط مستقیم مرد با بانوان در کمپ، خلاف شرع و قانون است و صاحب کمپ مشمول مجازات خواهد بود.

شرایط کمپ ترک اعتیاد

در صورت داشتن شکایت چگونه اقدام کنیم؟

اگر کسی را سراغ دارید که در کمپ مورد اذیت و شکنجه قرار گرفته است، می توانید به همراه آن شخص به دادسرا مراجعه کنید و گزارش تخلفات را ارائه دهید. اگر شرایط رفتن به دادسرا را ندارید می توانید با دادسرا تماس گرفته و گزارش دقیق تخلف و آدرس و شماره تلفن کمپ را بدهید. نکته قابل توجه این است که شخص معتاد نمی تواند به تنهایی ثبت شکایت کند.

بازرس اصلی همه کمپ ها دادستانی است

بدون شک تمامی کمپ ها باید تحت نظارت یک نهاد قضایی اداره و بازرسی شوند. دادستانی مسئول بازرسی کمپ ها است. مامورانی که از طرف دادستانی به کمپ ها مراجعه می کنند، در وهله ی اول مجوز داشتن کمپ را بررسی می کنند.

پس از آن، اینکه معتادان خودشان به کمپ مراجعه کرده اند یا اجباری وارد شده اند بررسی می شود. مراکز ترک اعتیاد فقط برای افرادی است که به مواد مخدر و الکل اعتیاد دارند. مسئولین کمپ غیر از این افراد را نمی توانند در کمپ نگهداری کنند.

باید برای جلوگیری از عدم تخلف و احداث کمپ غیرقانونی، کمپ ها تحت نظارت مراکز قضایی قرار بگیرند. امروزه کمپ هایی وجود دارند که از مراکز مختلف مجوز دریافت می کنند که هیچ نظارتی بر اعمال و فعالیت های آنان وجود ندارد.

در نهایت باید بگوییم برای مراجعه به کمپ حتما شرایط کمپ ترک اعتیاد را مطالعه کنید. قبل از مراجعه به کمپ ترک اعتیاد از داشتن مجوز و قانونی بودن آن مرکز اطمینان حاصل کنید. اگر در خانواده خود فرد معتاد دارید به هیچ وجه او را به اجبار به کمپ نبرید، بلکه از طریق مراجع قضایی اقدام کنید.

حتما بخونید
جلسات NA چیست؟ 12 قدم برنامه معتادان گمنام برای ترک اعتیاد

بازگشت به محیط خانواده و جامعه

از مهم ترین اهداف کمپ ترک اعتیاد، احیاء فرد بیمار و بازگشت او به محیط جامعه و خانواده است. همانطور که میدانید بیماری اعتیاد علاوه بر خود شخص به خانواده و جامعه نیز آسیب می زند. برای جلوگیری از این آسیب ها شخص باید مدتی در کلینیک ها و مراکز ترک اعتیاد تحت درمان و مداوا قرار بگیرد. همچنین مهارت های لازم، جهت ورود به جامعه را آموزش ببیند.

برای بستری در مراکز ترک اعتیاد چه شرایطی وجود دارد؟

هر فرد بیماری برای ترک اعتیاد چه در منزل و چه در کلینیک می تواند به دو روش اقدام کند.

۱- ورود اختیاری

اولین روش کاملا اختیاری و با رضایت خود بیمار انجام می شود. در این حالت شخص معتاد با اعتیاد خود کنار آمده و آن را به عنوان یک بیماری پذیرفته است. شخص علاوه بر پشیمانی از گذشته در سدد درمان خود برآمده است. دومین روش، به شکل اجباری است. در این مرحله بیماری فرد و وابستگی او به مواد اعتیادآور زیاد شده است، به طوری که باعث آسیب جدی به خودش و اطرافیانش شده است.

۲- ترک اجباری

در برخی از شهرها از جمله تهران برای جلوگیری از آسیب بیشتر معتادان به خود و جامعه، طرح جمع آوری معتادان به شیوه اجباری اجرا می شود. شاید این روش برای چند روزی باعث دوری معتادان از مواد بشود اما به علت عدم رضایت و استفاده نکردن از درمان اصلی، نتیجه بخش نخواهد بود.

در واقع روش ترک اجباری آخرین راه به حساب می آید. به شما پیشنهاد می کنیم اگر فرد بیمار در اطراف شما وجود دارد با مشورت از مشاور و روانشناس راه های مختلف را امتحان کنید. اگر روش های مختلف کارساز نبود و فرد بیمار امنیت و آرامش شما را سلب می کرد، می توانید از روش ترک اجباری استفاده کنید.

شرایط کمپ ترک اعتیاد برای پذیرش بیمار به نحوه ی ورود او به کمپ اثرگذار است. اگر بیمار به صورت اجباری وارد کمپ شده باشد شرایط ترخیص و بستری کردن او متفاوت می شود. افرادی که به صورت اجباری وارد کمپ می شوند دو دسته هستند. در ادامه به توضیح این دو دسته می پردازیم.

معرفی به کمپ توسط اطرافیان با حکم قضایی

در این حالت خانواده شخص بیمار به علت آزار و اذیت و سلب آسایش و زندگی معمول، از شخص معتاد شکایت می کنند. به واسطه یک حکم قضایی ماموران نیروی انتظامی می توانند او را دستگیر کرده و به مرکز کمپ اجباری ببرند. در این صورت هزینه ها به عهده خانواده شخص بیمار است.

پس از انتقال بیمار به مرکز ترک اعتیاد بررسی های لازم انجام می شود و پس از انجام برخی آزمایش ها، روند درمان آغاز می شود. پس از درمان و بهبودی کامل بیمار با رضایت یکی از اعضای خانواده، شخص بیمار مرخص می شود.

دستگیری و انتقال شخص به کلینیک توسط نیروی انتظامی

در این حالت افرادی که در سطح شهر مشغول مصرف مواد هستند، توسط نیروی انتظامی دستگیر می‌شوند و به کلینیک منتقل می‌شوند. این افراد را بین سه تا شش ماه در این مراکز نگهداری می کنند. پس از بهبود بیماری به واسطه حکم قضایی مرخص می‌شوند. در این شیوه ترک اجباری هزینه کمپ بر عهده دولت است.

مراحل و شرایط بستری شدن در کمپ ترک اعتیاد

طبق پروتکلی که سازمان بهزیستی وضع کرده است، سن بیمارانی که می توانند در کمپ ترک اعتیاد بستری شوند بین 18 تا 60 سال است. در واقع طبق این پروتکل مقدار ماده مصرفی و نوع آن تاثیری در بستری یا عدم بستری شدن بیمار ندارد. طبق این پروتکل ها افرادی که مبتلا به انواع بیماری های پوستی، تنفسی، دستگاه گوارش، غدد، بیماری های مربوط به عضلات، استخوان ها، مغز و اعصاب و دستگاه ادراری و بیماری های مربوط به دستگاه گوارش هستند، نمی توانند در کمپ بستری شوند.

برای پذیرش در کمپ چه مدارکی مورد نیاز است؟

باید به هنگام پذیرش معرف با شناسنامه در آنجا حضور یابد. وجود مدارک شناسایی بیمار ضروری است. از بین اطرافیان بیمار فقط همسر، پدرو مادر، خواهر و برادر بیمار می‌توانند از او شکایت کنند و با ارائه مدارک شناسایی اقدام به ترک اجباری شخص بیمار کنند.

بستری شدن در کلینیک ترک اعتیاد

وقتی بیماری چه به صورت اجباری و چه به صورت اختیاری وارد کلینیک می شود مدارک شناسایی او مورد بررسی قرار می گیرد. پس از تایید مدارک لازم، زیر نظر پزشک آزمایش های لازم را از شخص معتاد می‌گیرند. این آزمایشات به پزشک معالج کمک زیادی می کند. پزشک از وضعیت جسمی بیمار مطلع می شود و می تواند بهترین شیوه درمانی را برای او اتخاذ کند.

پزشک معالج با بررسی ابعاد مختلف برای درمان شخص بیمار برنامه‌ریزی می کند. در زمانی که بیمار طول درمان را سپری می کند تحت نظارت مشاوران و متخصصان قرار دارد و آنها وضعیت جسمی و روحی او را کنترل می کنند.

 شرایط کمپ ترک اعتیاد به گونه ای است که افراد با وضعیت های متفاوت می توانند به این مراکز اعتماد کنند. قوانین مربوط به کمپ ترک اعتیاد که از سوی سازمان بهزیستی تعیین شده است شرایطی را ایجاب می کند که خانواده ها به راحتی می توانند شخص معتاد را به این مراکز بسپارند. شرایط کمپ ترک اعتیاد برای چنین فردی خیلی پیچیده نیست، حتی پس از اتمام طول درمان با رضایت خود می تواند از کمپ خارج شود.

لیست‌ کمپ‌های ترک اعتیاد در سایر شهرها

دیگر انواع کمپ‌های ترک اعتیاد

پست‌های مشابه

۲ دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید

  • شهرستان بروجرد کمپ ای بنام کمپ قلعه حاتم وجود دارد که قبلاً مرغ داری بوده و مانند زندان شپش از سر و کولت بالا می‌ره شب ها موش چند ده تا و بیشتر بالای سر همدرد های من بدو بدو میکنند وقتی هم انگشت دست یا پای کسی را گاز میگیرند واقعا مسخره است مسول کمپ، چند قطره بتادین میزنه جای گازگرفتگی موش میگه برو بمیری یه سگ کمتر~©؟!
    هر چیزی که مسول کمپ به خانواده ها میگویند برای فرد معتاد بیاورند مثل چای خارجی، ۵۰۰عدد لیوان ، سیگار مدرن و غیره چای رو با چایی درجه ۳تعویض میکنند بکار مدرن از خانواده طب میکنند اما در داخل به طرف سیگار پین میدهند .

    ✓جالبتر اینکه از طرف بهزیستی شهرستان بروجرد با چند نفر دیگر و یک مأمور کلانتری برای بازرسی وضعیت کمپ قلعه حاتم بروجرد آمده بودند تا از نزدیک از وضعیت کمپ قلعه حاتم بروجرد رو ببینند وضعیت سرویس ها و نظافت غیره رو افتضاح در این کمپ چیزی به اسم مایع دستشویی برای بعد از توالت وجود ندارد صبحانه یک نان و نصف لیوان چای تلخ میدهند نهار رشته سوپ را در آب ریخته بدون اینکه هیچ موادی دیگر اضافه کنند میدهند شام هم لوبیا که آب لوبیا برای داخل سالن و خود لوبیا را جدا میکنند برای خدمت گذاران جدا میشه؟
    بازرس ها با چند نفر صحبت میکنند و وضعیت اصفناکی که با چشم می‌بینند رو کنار می‌گذارند چون میدانند هیچ کس جراعت گفتن این موضوعات رو ندارد اگر کسی زبان به شکایت باز کند کاری به سرش می آورند که خدا میداند؟!
    و تو میگویی وقتی بازرس داره وضعیت کمپ رو میبینه و احتیاج به گفتن هیچ شخصی دیگر نیست پیش خودت میگویی خدایا شکر که دارد حق به حق دار میرسد، میگویی الان این کمپ را پلمپ میکنند و ما را به کمپ بهتر میدهند ولی روزها میگذرد و هیچ خبر نمیشود؟!!!!
    و بازرس بهزیستی و او چند نفرهایی که برای رسیدگی به این وضعیت آمده بودنند، با یه ملاقات با مسول اصلی کمپ همه چیز درست میشود و آب از آب هم تکان نمی‌خورد؟!
    گفتن این موضوع: درد دل یه غریبه آشنا یه همدرد بود با هر کس که دغدغه کمک به فرد معتاد و کمک به آبروی مکانی مقدس همچون کمپ رو داره اگر در این مملکت ما کاره ای است و میتواند حق ضعیف رو از ظالم بگیری، میخواهم بصورت ناشناس به عنوان یه فرد معتاد که میخواهد ترک کند با معرف یک روز وارد کمپ بشود و از نزدیک تمام واقعیت ها را ببیند امیدوارم که هنوز آدم های خوبی در این دنیا وجود داشته باشد
    با کمال احترام و تشکر اینجانب
    فردی دلشکسته با هزاران آه برای مسولین و بازرسانی که آمدند در کمپ و چشم بر واقعیت ها بستند…
    و با دلی شکسته با هزاران دعا برای کسانی که واقعیت کمپ قلعه حاتم بروجرد رو فاش کنه..
    تا دیگر هیچ کس در لباس مسول کمپ، و خدمت گذار به ضعیفی ظلم و ستمی نکند .
    به نظر من کمپ باید جای مقدسی باشد چون فردی که به اعتیاد روی آورده و همه چیزش را ( خوب دقت کن، میگویم همه چیزش را ) در این راه از دست داده با دلی شکسته و تنی رنجور و خسته برای نجات و رهایی از همه چیز و همه کس و همه جا بریده و فقط به این مکان (کمپ) ایمان و باور دارد می آید
    و این مکان هم این چنین باشد که گفتم…
    تنها آرزویم این است که یک مرد پیدا شود برای پیگیری از این اشخاص که اسم کمپ را اینگونه خراب می‌کنند . و در پایان…
    «خدایا امید هیچ کس را ناامید نکن»

    پاسخ

    پاسخ
  • ولی اله خسروانی
    تیر ۱۰, ۱۴۰۲ ۰:۱۴ ق٫ظ

    سلام کمپ شفق در کهریزک تهران کمپی است که زیر نظر دادگستری تهران فعالیت می‌کند
    یکی از اقوام بنده با حکم قضایی وارد این کمپ شد بستگان به تصور اینکه ایشان نهایتا پاک و سالم خواهند شد دعا گوی مقام قضایی بودند بعد از حدود بیش از دو ماه به کمپ مراجعه کردند و متوجه شدند به هیچ وجه ترک اعتیادی در کار نیست و مسوولان کمپ به صورت آشکار و رسمی به تمامی بیماران ۴ سی سی متادون می‌دهند که با اعتراض خانواده مسوولان کمپ اظهار داشتند اگر متادون ندهیم قادر به کنترل این تعداد بیمار نیستیم
    جالبه که خود مددجویان هم میگفتند طبق قانون ما باید ترک کنیم ولی خود مسوولان به ما شربت مخدر می‌دهند و اگر از اینجا بیرون رویم و تست بگیرند مثبت خواهد بود
    وضعیت بهداشتی به هیچ عنوان مناسب نبود
    حتی سرویس بهداشتی پارکها تمیزتر از سالن ملاقات با مددجویان بود خدا میدانذ در سالن اصلی چه خبر هست
    حمام در دو ماه ۴ بار دو دقیقه ای و با گرفتن شلنگ آب بر روی بیمار صورت می‌گیرد
    تمامی بیماران ارزو داشتند بجای کمپ به زندان معرفی میشدند چرا که اصلا از وضعیت بهداشتی و غذا و هیچ یک از شرایط راضی نبودند
    خدا به تمامی باعث و بانی بیماری جوانان لعنت کند که مطمئنم نقش اصلی را مسوولان رده بالا دارند
    از این مورد هم کیسه دوخته اند برای دوشیدن مردم

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

8 + چهارده =

فهرست